Træning

Sydthy Klinik for Fysioterapi

Om vores træning

Et vigtigt element i den fysioterapeutiske behandling er træning. Regelmæssig og korrekt træning vil virke forebyggende og smertelindrende på de aller fleste gener i bevægelsesapparatet. På klinikken tilbydes der individuelle træningsforløb og holdtræning i vores træningssal og i varmvandsbassin i Sydthy Svømmebad. Læs mere om de forskellige hold nedenfor eller kontakt klinikken ved særlige ønsker.

Klinikken samarbejder med motionscenteret Dit Center i Hurup. Det betyder at du som patient kan få vejledning i træning af en fysioterapeut i centerets lokaler.

Holdoversigt

GLA:D

Hvem?

Træning for alle med ondt i knæ og hofte. Det er dog specielt ideelt til de med slidgigt (artrose).

Hvad?

GLA:D er uddannelse og træning af knæ og hofte. Metoden er udviklet i samarbejde med Gigtforeningen og tilbydes nu over hele landet. GLA:D er bygget op som et 9 ugers forløb med i alt 21 gange med træning, test og undervisning.

Er dette tilbud noget for dig? Så ring til Klinikken på tlf. 97 95 20 30.

Læs mer om GLA:D her

BASSINTRÆNING

Hvem

Træning i vand er for alle. Det er dog specielt ideelt til gigtproblemer, i forbindelse med optræning af ryg, nakke, skulder, ben osv. samt træning af balance, gangfunktion eller bare generel styrkende træning efter sygdomsforløb.

Hvad

Vandets fysiske egenskaber – som opdrift og modstand, kan udnyttes i træningen. Vandet giver den ideelle mulighed for at træne muskelfunktion, bevægelighed, balance osv., med minimal belastning på led m.v.

Hvornår

Vi har varmvandsbassinet i Sydthy Svømmebad:
Mandag fra kl. 10.00 – 11.00 og fra kl. 11.00 – 12.00 ved fysioterapeut Thomas Valentin.
Torsdag fra kl. 14.00 – 15.00 og fra kl. 15.00 – 16.00 ved fysioterapeut Thomas Valentin
Træningen varer 45 min., hvorefter der er mulighed for at blive i vandet i 15 min. og slappe af.

Er dette tilbud noget for dig? Så ring til Klinikken på tlf. 97 95 20 30.

RYGHOLD

Hvem

Smerter i ryggen? Trænger den til optræning? Så er rygholdet måske noget for dig.

Hvad

Træningen fokuserer på at styrke stabiliteten i mave og lænd samt forbygge rygproblemer. Selve træningen vil koncentrere sig om de små dybtliggende mave- og rygmuskler (muskelkorsettet), der giver stabilitet i ryggen samt de store muskelgrupper omkring ryg og mave. Der tages højde for individuelle rygproblemer.

I træningsforløbet vil ryggens anatomi, belastningsgrænser samt løfteteknikker blive gennemgået. Der trænes specifik for stabilisering af kroppens muskelkorset. Træningen foregår på stor træningsbolde og liggende på gulvet.

Hvornår

Onsdag kl. 17.00 – 18.00 ved fysioterapeut Anne Korsgaard Jensen
Torsdag kl. 8.00 – 9.00 ved fysioterapeut Anne Korsgaard Jensen

Er dette tilbud noget for dig? Så ring til Klinikken på tlf. 97 95 20 30.

NEURO-HOLD

Hvem

Til dig der har nedsat funktion efter hjerneblødning, blodprop i hjernen, rygmarvsskader, sclerose, parkinsson og andre neurologiske lidelser.

Hvad

Almen fysisk træning, hvori der indgår balance, koordination, stabilitet samt udspænding. Træningen forgår i salen, og er en – 1 times varighed. Der vil være stående og siddende øvelser, og der tages hensyn til individuelle behov.

Hvornår

Tirsdag kl. 14.00 – 15.00 ved fysioterapeut Christina Høgh Elbæk

Onsdag kl.10.00 – 11.00 ved fysioterapeut Anne Korsgaard Jensen

Torsdag kl. 10.00 – 11.00 ved fysioterapeut Anne Korsgaard Jensen

Er dette tilbud noget for dig? Så ring til Klinikken på tlf. 97 95 20 30 Fysioterapeut Anne Korsgaard Jensen eller fysioterapeut Christina Høgh Elbæk

FYSIOPILATES

TIRSDAG 9.30 – 10.30 Christina

TIRSDAG 12.30 – 13.30 Christina

Vi er

Vi er et team på 5 fysioterapeuter som står parate til at hjælpe dig. Vi tilbyder undersøgelse, behandling, træning og hjælp til selvhjælp. Skriv eller ring til mig i dag og hør mere.

Sydthy Klinik for Fysioterapi

Industrivej 18
7760 Hurup Thy

Kontakt